Klímák többféle előnyökkel

Légszűrő, légtisztító funkciójú klímaberendezések

Manapság a megfelelően kiválasztott klímaberendezések már nem csak a hűtéshez és/vagy fűtéshez hasznosak, hanem jelentős szerepet játszanak az otthoni levegő minőségének javításában, tisztításában. Ez különösen fontos lehet az allergiában szenvedők és a forgalmas városban lakók számára.

A gyártók többféle levegőszűrő technológiát alkalmaznak, amelyek eltávolítják az allergén anyagokat, baktériumokat, vírusokat és egyéb káros anyagokat, kellemetlen szagokat a levegőből, javítva ezzel az életminőségünket.A különféle szűrők eltérő célzással és eltérő hatékonysággal tisztítják a levegőt. 

Kép forrása: pixabay.com
Kép forrása: pixabay.com

Az egyik legnépszerűbb klímákba épített technológia a Cold Plasma szűrő, amely rendkívül hatékonyan tisztítja a levegőt, távolítja el az allergéneket, baktériumokat, vírusokat, port és más káros anyagokat, mint a dohányfüst. Ez a szűrő ionizáló technológiával működik, az ionizációs folyamat során a negatív ionok reagálnak a levegőben található káros anyagokkal, így a részecskék egy nagyobb, könnyen szűrhető egységgé válnak, amelyek fennakadnak a szűrőn.

Az UV szűrő ultraviola fényt használ a levegőben lévő vírusok és baktériumok elpusztításához, ezáltal hatékonyan csökkenti a légúti megbetegedések kockázatát.

A PM 1.0 szűrő a PM1.0 szűrő nem csak az ultrafinom port (0,3 μm-ig), polleneket rögzíti, hanem a vizsgált mikroorganizmusok több mint 99%-át sterilizálja.

A Tri-Care szűrő tripla réteggel rendelkezik. A nagy sűrűségű szűrők összegyűjtik a nagyobb porrészecskéket, szövetrostokat és állatszőrt, a zeolit bevonatú szűrő pedig összegyűjti a finom port, valamint segít csökkenteni a vírusok, baktériumok és allergének terjedését. 

Az Easy Filter Plus szűrőt könnyű tisztítani. Sűrű szűrőhálóval, antibakteriális bevonattal rendelkezik, ezek védelmet nyújtanak a levegőben szálló szennyeződésekkel szemben.

A Nano rozsdamentes szűrő egy nanotechnológiára épülő szűrőrendszer. A szűrő felszíne egy nagyon finom rozsdamentes acéllemezből áll, ami nagyon finom lyukakkal van ellátva. Az acéllemezbe épített nanorészecskéknek köszönhetően a szűrő felülete sokkal nagyobb a hagyományos szűrőknél, így hatékonyan szűri a port, pollent.

Az ECO FRESH szűrő a szokásos szűrők mellett aktív szén és fotokatalitikus anyag felhasználásával készül. Az aktív szén hatékonyan szűri az illékony vegyületeket, mint a dohányfüst, gázok, kellemetlen szagok. A fotokatalitikus anyagok pedig a baktériumok, vírusok, gombák ellen veszi fel a harcot.

Érdemes tehát klímavásárlás során ezeket a tényezőket is figyelembe venni, hiszen ki ne szeretné gondtalanul, a legjobb levegőminőségben eltölteni otthon a szabadidejét. 

Légszűrő, légtisztító funkciójú klímaberendezések


Kategóriák